Informasjon om påvist Covid-19

Oppdatering 9.oktober: Det har blitt påvist et nytt smittetilfelle av Covid-19 hos en elev på skolen. Skolen har nå til sammen tre smittetilfeller, og fire klasser og ansatte er i karantene.

Illustrasjon med grønn tavle og koronasymbol - Klikk for stort bilde Shutterstock

Det har blitt påvist smitte av Covid-19 hos en elev og en ansatt på skolen. I dialog med skolen har kommuneoverlegen i Nes bestemt at 50 elever settes i karantene, i tillegg til 7 ansatte (Status 8.oktober).

Skolen og kommuneoverlegen vurderer situasjonen fortløpende. Det kan bli aktuelt at skolen settes på rødt nivå (strengere tiltak) eller stenges dersom det påvises flere tilfeller. En slik avgjørelse vil bli tatt i samråd med kommuneoverlegen. Elever har fått beskjed om å ta med seg PC og bøker hjem, slik at vi kan ha digital undervisning fra mandag 12.oktober hvis situasjonen tilsier det. Dersom tiltak iverksettes, vil beskjed om dette sendes til alle på Teams og legges på skolens hjemmeside. Inntil beskjed sendes, møter alle som ikke er i karantene, på skolen som vanlig.

Karantene

De ansatte og elevene som er satt i karantene har fått beskjed om dette fra smittesporingsteamet i Nes kommune.

Karantenen varer frem til og med torsdag 15.oktober og innebærer at de elevene og ansatte som er i karantene ikke kan gå på skole, butikk, på besøk, trening etc.

Les vedlagte informasjon fra FHI angående det som gjelder når man er i karantene (PDF, 458 kB).

Hvis man føler seg syk og har symptomer på Covid-19 skal man teste seg for dette. Elever og ansatte som er i karantene er prioritert for testing.

Vi oppfordrer også at man går inn på www.fhi.no for å holde seg oppdatert på smittevern.

Har du spørsmål?

Ta kontakt med rektor Per Corneliussen 92075501, perc@viken.no