Internatet ved Hvam videregående skole

Internatet har 85 enkeltrom, og vi åpner for søknader om plass etter første ordinære inntaksrunde.

Tårnbygningen og atriet utenfor  - Klikk for stort bildeAtriet ved internatet Lotte Halstensen/Hvam vgs

Internatet er åpent fra søndag kveld til fredag ettermiddag. Det er stengt i helgene, i skolens ferier og på andre fridager.

Ukentlige aktiviteter

Internatet er bemannet med aktivitetsledere som tilrettelegger for aktiviteter på kveldstid. Det er mulig å få tak i en ansvarlig for internatet hele døgnet i ukedagene.

Vi har en variert meny av fritidstilbud etter skoletid. Hagleskyting, forskjellige ballspill med turneringer, stor klatrevegg, turer til svømmehall og bowling, skiturer, alpinturer og kafékvelder blant annet.

Styrkerom og gymsal med instruktør er åpen for elevene hver kveld. Kreativt verksted med kunstner som veileder to kvelder i uka. Golfsimulatoren og stallen kan også benyttes etter avtale.

Hvem kan søke om plass på internatet?

Det er kun elever som har skoleplass på Hvam som kan søke om internatplass. Se retningslinjene for tildeling av internatplass (PDF, 189 kB)

Tilbud om internatplass blir sendt ut i begynnelsen av august, etter andre inntaksrunde.

Ved stor søknad vil elever på Naturbruk og Idrettsfag Golf bli prioritert.

Når kan jeg sende søknad?

Du kan sende søknad om plass på internatet når du har fått bekreftet skoleplass. Elever med fortrinnsrett (skole-søknadsfrist 1. februar), som har fått bekreftet plass, må vente med å søke plass på internatet til etter første ordinære inntaksrunde.

For skoleåret 2020/2021 tar vi ikke lenger imot søknader. Internatet er fullt, og vi har venteliste.

For skoleåret 2021/2022 åpner vi for søknader i midten av juli, etter første ordinære inntaksrunde.

Pris

Det koster 4600,- pr måned å bo på internatet. Da inngår også frokost (med mulighet for å smøre matpakke), middag og kveldsmat.

Får jeg stipend fra lånekassa som internatelev?

Hvis avstanden mellom foreldrehjemmet og skolen er fire mil eller mer hver vei, vil du ha rett til borteboerstipend. Det kan du også ha rett på dersom reisetiden mellom foreldrehjemmet og skolen er minst tre timer tur-retur hver dag, selv om avstanden er mindre enn fire mil. Skolen må bekrefte at du oppfyller kravet til bostipend på grunn av reisetid.

Les mer om borteboerstipend på Lånekassens nettsider.

Vil du beregne hvor lang tid du bruker på din reisevei? Sjekk reisetid på ruter.no.

Husleiekontakt

Husleiekontrakt (PDF, 264 kB) blir sendt ut sammen med tilbud om internatplass.

Husordensregler

Eleven bor på selvstendig grunnlag, og skal forholde seg til skolehverdagen i den form den blir gitt til enhver tid. Husordensreglene blir sendt ut sammen med husleiekontrakt.

Husordensregler for internatet ved Hvam videregående skole (PDF, 345 kB)

Bjørn Terje Mellesdal - midlertidig internatleder

Merike Myhre - konsulent